Αν είστε πιστοποιημένος τεχνικός εγκατάστασης συσκευών κλιματισμού μπορείτε να παρέχετε τις υπηρεσίες σας στο πλαίσιο του Προγράμματος, μέσω εμπόρων λιανικής ή απευθείας, κατ’ εντολή των ιδιωτών που σας αναθέτουν την απεγκατάσταση του παλιού κλιματιστικού ή/και την εγκατάσταση του νέου.

Ο βασικός ρόλος των τεχνικών εγκατάστασης κλιματιστικών στο Πρόγραμμα είναι να βεβαιώσουν την κατάσταση και την καταλληλότητα του κλιματιστικού που αποσύρεται. Η βεβαίωσή τους αποτελεί προϋπόθεση για την απόσυρση του παλιού κλιματιστικού και την αποδέσμευση της επιδότησης για την αγορά του νέου κλιματιστικού.

Τα βασικά βήματα για τη συμμετοχή σας στο Πρόγραμμα περιλαμβάνουν:

 1. Την ενημέρωσή σας για το Πρόγραμμα, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις σας.
 2. Την υποβολή Αίτησης Συμμετοχής μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Προγράμματος.
 3. Την αξιολόγηση και έγκριση της αίτησής σας (ως πιστοποιημένου τεχνικού), προκειμένου να ξεκινήσετε να παρέχετε υπηρεσίες στο πλαίσιο του Προγράμματος.
 4. Την επίσκεψη στην οικία του ιδιώτη/επιχορηγούμενου νοικοκυριού για την απεγκατάσταση της παλιάς συσκευής και ενδεχομένως, την εγκατάσταση της νέας.
 5. Την επικόλληση ετικέτας του προγράμματος με μοναδικό κωδικό πάνω στην παλιά, προς απόσυρση συσκευή (την ετικέτα θα την προμηθευτείτε από την ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ή από το συνεργαζόμενο κατάστημα λιανικής). Απαιτείται μία ετικέτα για την εσωτερική και μία για την εξωτερική μονάδα κλιματιστικού.
 6. Την καταγραφή των κωδικών της ετικέτας στην εφαρμογή του Προγράμματος (μπορείτε να τους σκανάρετε με το κινητό σας).
 7. Την παροχή βεβαίωσης για τη συγκεκριμένη συσκευή που καταχωρήσατε μέσα από την εφαρμογή του Προγράμματος.

Ενημερωθείτε για το Πρόγραμμα και τις διαδικασίες του

 • Κατεβάστε και διαβάστε τον Οδηγό του Προγράμματος εδώ
 • Δείτε τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις που αφορούν τους τεχνικούς εγκατάστασης κλιματιστικών εδώ
 • Μάθετε για τα χρονικά ορόσημα και τις προθεσμίες του Προγράμματος εδώ
 • Αν έχετε συγκεκριμένο ερώτημα που δεν έχει απαντηθεί ή χρειάζεστε περαιτέρω βοήθεια, επικοινωνήστε με το γραφείο υποστήριξης εδώ

 Υποβάλετε Αίτηση Συμμετοχής

 • Μπείτε στην Ψηφιακή Πλατφόρμα Προμηθευτών και υποβάλετε την αίτησή σας εδώ